Chesterton Tribune

 

 

Porter County 4H releases schedule for Fair activities

Back To Front Page

The Porter County 4-H staff have moved their offices out to the county fairgrounds ready to check-in projects for judging and display at the 2013 Porter County Fair.

4-H Building exhibit projects will be checked in from 5 p.m. to 7:15 p.m. on Monday, July 15. Exploring 4-H Exhibits for grades K-2 will also be checked in at the 4-H building from 5 p.m. to 7:30 p.m. on Monday.

4-H Flowers, Garden, and Container Gardening projects are to be checked in Wednesday, July 17, at the 4-H Building from 9 to 10 a.m.

Following is a schedule of 4-H related events during the Fair, July 18-27. All events are at the county fairgrounds located at 217 East Division Rd. near the Ind. 49 intersection:

Thursday, July 18 -- Dog Check-in at the Show Arena will be from 7 to 7:45 a.m., followed by Dog Obedience at 8 a.m. 4-H Dog Showmanship will be held in the Show Arena starting at 11 a.m. Check-in for Aquatic Science and Herpetology projects will be from 9 to 10 a.m. at the 4-H Building.

Friday, July 19 -- Rabbit Check-in will be from 7 to 11 a.m. in the Rabbit/Poultry Barn followed by the 4-H Rabbit Show at 1 p.m. Foods Check-in will be in the Expo East-upstairs from 8 to 9 a.m. Dog Check-in will be from 1 to 2 p.m. in the Show Arena. The 4-H Dog Agility Show starts at 2 p.m. The 4-H Model Bridge Strength Test and Breaking Exhibition will be at the Buggy Wheel Pavilion from 4 to 5:30 p.m. Open Draft Horse Show starts at 6 p.m. at the Horse Arena.

Saturday, July 20 -- The 4-H Draft Horse Check-in will be from 7 to 8 a.m. in the Horse Arena, followed by the 4-H Draft Horse Show at 9 a.m. The 4-H Rabbit Show is at 9 a.m. in the Rabbit/Poultry Barn. 4-H Barbecue Set-up and competition starts at 10 a.m. inside the Park Place Pavilion. Taste of 4-H Foods Auction begins at 12 p.m. inside the Buggy Wheel Pavilion. In the Show Arena, the Open Beef Show is at 9 a.m. followed by the Open Sheep Show at 1:30 p.m. Check-in for the 4-H Dog Show is from 4 to 5 p.m. in the Show Arena with the Dog Show at 5 p.m.

Sunday, July 12 -- Check-in for the Cat Show is from 12 to 1 p.m. in the Show Arena followed by the Cat Show at 1 p.m. 4-H Music Project Performances will be given in the Park Place Pavilion from 1:30 to 3 p.m. The 4-H Beef Carcass on Hoof Show will start at 6 p.m. in the Show Arena.

Monday, July 22 -- The 4-H Lamb Carcass on Hoof & Royale Class Show will start at 8 a.m. in the Show Arena followed by the 4-H Market Lamb Show & 4-H Lamb Lead Show at 9 a.m. The 4-H Horse and Pony Project Test will be given at 11 a.m. at the Horse Arena and at 1 p.m. starts the Horse & Pony Trail Classes. In the Show Arena at 5 p.m. is the 4-H Swine Show.

Tuesday, July 23 -- The 4-H Market Swine show is at 8 a.m. in the Show Arena. Horse & Pony English Classes are at 10 a.m. at the Horse Arena. At 5 p.m. in the Show Arena is the 4-H Goat Show.

Wednesday, July 24 -- Pigeons Judging takes place 8:30 a.m. in the Rabbit/Poultry Barn followed by the 4-H Poultry Show at 9 a.m. The 4-H Cattle Groom Contest starts at 9:30 a.m. in the Show Arena followed by the Beef Show at 10 a.m. Horse & Pony Western Classes are at 10 a.m. in the Horse Arena.

Thursday, July 25 -- The 4-H Dairy Show begins at 8 a.m. in the Show Arena. The 4-H Poultry Show begins at 9 a.m. in the Rabbit/Poultry Barn. Horse & Pony Halter Classes are at 10 a.m. in the Horse Arena. The 4-H Celebration Sale starts at 6 p.m. inside the Show Arena. Horse and Pony Versatility Classes in the Horse Arena are also at 6 p.m.

Friday, July 26 -- The 4-H Rooster Crowing Contest begins at 10 a.m. in Rabbit/Poultry Barn. Horse and Pony Gaming Events are at 10 a.m. in the Horse Arena. The Youth Livestock Judging Contest starts at 1 p.m. in the Show Arena. The 4-H Llama Show beings at 2 p.m. in the Show Arena. The Master Showmanship Contest begins with its opening ceremony at 7 p.m. in the Horse Arena and Show Arena.

Saturday, July 27 -- The 4-H Llama Show is at 9 a.m. in the Show Arena. At 1 p.m. the 4-H Miniature Equine Show takes place in the Cattle Barn. Battle of the Barns and 4-H Ten-Year Member Recognition starts at 7 p.m. in the Show Arena.

County 4-H staff will be available at the 4-H Building office from 8:30 a.m. to 9 p.m. most Fair days. The Extension Office at the County Administration Building (155 Indiana Ave., Valparaiso) will be open 8:30 a.m. to 4:30 p.m. Monday through Friday.

 

Posted 7/12/2013